Home | Zwarte Dwergkeeshond: ontdek deze geweldig mooie hond (uitgebreid artikel)

Zwarte Dwergkeeshond: ontdek deze geweldig mooie hond (uitgebreid artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een zwarte vacht bij een dwergkeeshond wordt officieel erkend als rasstandaard. De honden komen in verschillende kleuren voor. En eigenlijk zijn tegenwoordig alle kleuren bij de dwergkeeshonden toegestaan. Anders is dat bij de Grote Keeshond.

Daar zijn slechts drie kleuren erkend, namelijk zwart, bruin en wit. De kleur zwart is bij allen type keeshonden toegestaan. De zwarte vachtkleur zie je bij de grote keeshond, de middenslag Keeshond, de kleine keeshond en dus ook bij de dwergkeeshond.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Dwergkeeshond nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Dwergkeeshond!

De vachtkleur van de dwergkeeshond

De dwergkeeshond kan van origine in vier kleuren voorkomen, namelijk zwart, bruin, wit en wolfsgrijs. Tegenwoordig zie je ook anderskleurige hondjes. Dus eigenlijk kan de dwergkeeshond in alle kleuren voorkomen. Als je wilt showen met je hond dan is het wel aan te raden een hond te kiezen met een zwarte, bruine, witte of wolfsgrijze vacht.

Maar let er wel op dat alleen dwergkeeshonden die uit Amerika komen en een stamboom hebben door F.C.I. erkend zijn. En je kunt dus alleen met deze honden meedoen aan een hondenshow.

De dwergkeeshond met een zwarte vacht

De dwergkeeshond met een zwarte vacht is een erg gewilde hond. Als je een echte zwarte dwergkeeshond hebt, dan moet ook de ondervacht en de huid van de hond zwart gekleurd zijn. Er mag bij deze hond geen wit of ander kleurige aftekening te zien zijn. De hond moet aan de oppervlakte helemaal diepzwart zijn.

Honden die hieraan voldoen zijn er niet zoveel. Kijk als je een pup haalt goed naar de huid van de pup. Zie je ergens dat de huid niet zwart is, ga er dan vanuit dat je geen helemaal zwarte dwergkeeshond koopt. Ook als je bij de pup en aftekening ziet, zal dit naarmate de hond ouder en groter wordt, meer zichtbaar worden.

Verzorging van de zwarte dwergkeeshond

De verzorging van de vacht van de zwarte dwergkeeshond is niet anders dan de vachtverzorging van dwergkeeshonden met een andere kleur vacht. De haren van de hond zijn lang en het is daarom belangrijk om ze minimaal twee keer per week te kammen. Hiermee voorkomt u klitten. De dwergkeeshond verhaart maar één keer per jaar.

De haren groeien wel, daarom is het aan te raden om uw hond toch één of twee keer per jaar te laten trimmen door een professionele hondentrimmer. Vooral de haren bij de poten moeten bijgehouden worden. De kans is anders groot dat er klitten in komen en dat je hond daar last van krijgt bij het lopen.

Verder kun je de vacht van je zwarte dwergkeeshond verzorgen door je hond regelmatig in bad te doen en de haren te wassen met een speciale hondenshampoo. Gebruik altijd een shampoo die speciaal voor honden is. Andere shampoos bevatten teveel parfum. Dat kan de vacht beschadigen.

Goede voeding is ook erg belangrijk voor een gezonde vacht. Als je dwergkeeshond goede voeding krijgt, zal zijn vacht glanzen. Is de vacht van je hond dof? Of verhaart je hond extreem? Dan kan dat duiden op verkeerde voeding. Het is dan altijd verstandig om een dierenarts te raadplegen.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Dwergkeeshond wordt ook uitgebreid behandeld in Dwergkeeshond Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het karakter van de zwarte dwergkeeshond

De zwarte dwergkeeshond is een klein hondje dat maximaal 3,5 kilo weegt. De hondjes zijn oplettend, levendig en aanhankelijk. Het is geen bange hond en de dwergkeeshond is ook niet agressief. Wel hebben de hondjes een waakinstinct. Ze zijn erg aanhankelijk naar hun baas, maar niet naar vreemden toe.

Dat maakt ze tot een prima waakhond. Het is een klein hondje, met een groot karakter. Je zult je dwergkeeshond daarom soms in bescherming moeten nemen als hij een grote hond uitdaagt.

De zwarte dwergkeeshond is gevoelig voor blaffen. Het is soms moeilijk om ze stil te houden. Dat is het waakinstinct dat ze in zich hebben. Toch kan dat blaffen ook leiden tot overmatig blaffen en dat is iets wat je liever wilt voorkomen. Daarom is een goede socialisatie van je dwergkeeshond erg belangrijk. Neem hem zoveel mogelijk mee en laat de hond wennen aan allerlei verschillende situaties. Ook is het verstandig om met je dwergkeeshond op puppycursus te gaan.

Een zwarte dwergkeeshond kopen

Een zwarte dwergkeeshond koop je bij een erkende fokker. Daarvan zijn er een aantal in Nederland. Je kunt het beste je dierenarts of het plaatselijke asiel vragen om een lijst met erkende fokkers. Dan weet je zeker dat je een pup koopt bij een fokker die veel weet van dwergkeeshonden.

Een zwarte dwergkeeshond zul je niet in ieder nestje vinden. Een echte zwarte dwergkeeshond krijg je als je ook twee echte zwarte dwergkeeshonden met elkaar kruist. In alle andere gevallen zul je zien dat de hond niet helemaal zwart is. Dit kun je zien aan de huid die misschien niet overal zwart is, of de hond heeft een vacht die niet diepzwart is. En het kan natuurlijk ook voorkomen dat de hond een anderskleurige vlek heeft, of een grijze aftekening.

Leer alles over jouw lieve Dwergkeeshond

Wil je álles leren over jouw Dwergkeeshond? Bekijk dan ook het Dwergkeeshond Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vraag de fokker daarom altijd naar de moeder- en de vaderhond. Bij die honden zul je dan ook de huid en de vacht moeten controleren op eventuele vlekken in een andere kleur. Zie je die niet? Dan kun je ervan uitgaan dat de pup ook helemaal zwart zal zijn. Maar het kan ook zijn dat de oma of opa van je pup wel een afwijking in de zwarte vachtkleur had en dan kan het ook bij jouw pup naar voren komen.

Als je shows wilt gaan lopen met je zwarte dwergkeeshond, dan zul je een pup uit Amerika moeten importeren. Alleen deze dwergkeeshonden zijn door de F.C.I. erkend als echte rashond. En dus mag je alleen met deze honden deelnemen aan een hondenshow. Het controleren of je daadwerkelijk een zwarte dwergkeeshond koopt in Amerika is ook lastig.

Je zult er dus op moeten vertrouwen dat je hond echt helemaal zwart zal zijn. Maar als je een hond koopt met een F.C.I. erkende stamboom dan zou je daar misschien op kunnen vertrouwen. Het beste is om zelf de hond op te halen uit Amerika, alleen dan weet je zeker dat je een echte zwarte dwergkeeshond koopt.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Dwergkeeshond?

Bekijk dan het Dwergkeeshond Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Dwergkeeshonden. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Dwergkeeshond wilde weten in één compleet e-book!”

Dwergkeeshond Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Dwergkeeshond kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Dwergkeeshond zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Dwergkeeshond trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Dwergkeeshond de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Dwergkeeshonden en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Dwergkeeshond Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Dwergkeeshond Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Dwergkeeshond Handboek interessant zal vinden.

Welkom Dwergkeeshond vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!