Home | Maak kennis met de witte Dwergkeeshond (lang artikel)

Maak kennis met de witte Dwergkeeshond (lang artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De dwergkeeshond heb je met verschillende vachtkleuren. Een kleur die niet zoveel voorkomt bij dit ras is wit. Je ziet niet vaak helemaal witte dwergkeeshonden. Dat maakt dit een bijzondere hond. Ook is de witte dwergkeeshond populair, juiste omdat deze kleur niet zo vaak voorkomt.

Hierdoor is de prijs van een witte pomeriaan vaak hoger dan de prijs voor een pomeriaan met een andere vachtkleur.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Dwergkeeshond nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Dwergkeeshond!

Het karakter van de witte dwergkeeshond

Het karakter van een dwergkeeshond met een witte vacht verschilt eigenlijk niet van het karakter van honden met een andere vachtkleur. De dwergkeeshond is een lieve, slimme, intelligente hond. De hond heeft een waakinstinct. Wil je niet dat je witte dwergkeeshond ongecontroleerd blaft als er iemand aan de deur is?

Begin dat al vroeg met het afleren van dit geblaf. Hiervoor is wel veel geduld, energie en tijd nodig. Ga daarom ook altijd met je witte dwergkeeshond op puppycursus en daarna op een vervolgcursus. Zo leert je hond de juiste commando’s en kun je ongewenst gedrag direct afleren.

De witte dwergkeeshond is een intelligente, maar ook eigenzinnige hond. Als je hondje iets in zijn hoofd heeft gehaald, dan is het lastig om hem hier nog van af te brengen. Ook hier komt weer die goede en consequente opvoeding om de hoek kijken. De pomeriaantjes zijn erg intelligent, je kunt ze daarom snel dingen leren.

Ook zullen ze het leuk vinden om samen met jou aan het werk te gaan. Het ras is erg trouw en aanhankelijk aan zijn baas. De witte dwergkeeshond is een klein hondje, met een groot karakter.

De rasstandaard van de dwergkeeshond

Het ras pomeriaan of dwergkeeshond wordt door de F.C.I. niet erkend. Het is alleen mogelijk om een pomeriaan met stamboom te kopen die door de F.C.I. erkend wordt, door een hondje in te voeren uit Amerika. De hondjes worden dan onder de naam dwergspits of Kleine spits ingeschreven.

Als je dus wilt gaan showen met je witte dwergkeeshond, dan is het noodzakelijk om je hondje uit Amerika te halen. De hondjes uit Nederland worden niet door de F.C.I. erkend als rashondjes en je mag dan dus ook niet met zo’n hondje meedoen aan een hondenshow. Toch zijn er in Nederland wel fokkers waar je een witte dwergkeeshond kunt kopen. Je krijgt er dan geen stamboom document bij die door de F.C.I. is erkend.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Dwergkeeshond wordt ook uitgebreid behandeld in Dwergkeeshond Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De vacht van de witte dwergkeeshond

Een dwergkeeshond kan verschillende kleuren hebben. De erkende kleuren voor dwergkeeshond zijn: zwart, bruin, wit en wolfsgrijs. Ook zijn andere kleuren tegenwoordig toegestaan voor de pomeriaan. De witte dwergkeeshond komt niet zoveel voor. Er is zelfs een tijd geweest dat deze kleur dwergkeeshond werd bedreigd met uitsterven.

Een aantal fokkers heeft zich toen specifiek gericht op het fokken van de witte dwergkeeshond en daardoor is deze kleur gelukkig niet helemaal verdwenen. Wel is het lastig om een helemaal witte dwergkeeshond te kopen. Vaak zit er een zweem van geel over de vacht. Dat komt vooral bij de oren vaak voor. Dan voldoet de hond niet aan de standaard van de witte dwergkeeshond.

De vacht van de witte dwergkeeshond is net zoals bij de andere kleuren dubbel. Dat betekent dat de vacht lang, recht, afstaand dekhaar heeft, met een korte, dikke, wattenachtige onderwol. Het haar van de dwergkeeshond is niet golvend, gekruld of ruig. Er zit ook geen scheiding op de rug. En de dwergkeeshond heeft een volle kraag die zijn hals en schouders bedekt. De staart van de dwergkeeshond is ook rijk behaard en krult omhoog richting de rug.

De verzorging van de vacht van de witte dwergkeeshond

De vacht van de witte dwergkeeshond, maar ook van anderskleurige keeshonden, heeft een intensieve verzorging nodig. Minimaal twee keer per week moeten de lange haren van de vacht gekamd worden. De honden verharen niet veel.

Slechts één keer per jaar verharen ze. Dat betekent wel dat het haar vooral bij de poten regelmatig getrimd moet worden. Dit kun je laten doen door een hondenkapper, maar je kunt dit ook zelf bijknippen.

Leer alles over jouw lieve Dwergkeeshond

Wil je álles leren over jouw Dwergkeeshond? Bekijk dan ook het Dwergkeeshond Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Gezondheidsproblemen van de witte dwergkeeshond

De dwergkeeshond is een relatief gezond hondenras. Dat geldt ook voor de witte dwergkeeshond. De honden hebben bijna geen erfelijke gezondheidsrisico’s. Wel hebben de kleine hondjes vaak last van gezondheidsproblemen die veel voorkomen bij dwergrassen. Wat vaak voorkomt, is Patella luxatie.

Deze aandoening zorgt ervoor dat de knieschijven steeds naast de knie lopen. Hierdoor lopen de dwergkeeshondjes vaak mank. Dit zorgt voor veel pijn en ongemakken bij de hondjes. Een operatie is mogelijk, maar deze is duur en niet zonder risico.

Ook hebben de dwergkeeshondjes net zoals alle andere extreem kleine honden vaak hoofdpijn. Dat komt doordat ze eigenlijk te klein zijn. Er is niet voldoende ruimte in de schedel van de hondjes en dat leidt tot hoofdpijn. Helaas kan je witte dwergkeeshond niet praten en zal hij je niet kunnen vertellen dat hij hoofdpijn heeft. Je kunt zien aan je hondje dat hij hoofdpijn heeft als hij veel knijpt met zijn ogen, of continu krabt aan zijn oor.

Een witte dwergkeeshond kopen

Een witte dwergkeeshond kopen is niet zo eenvoudig. Er zijn niet veel fokkers die witte dwergkeeshonden fokken. Wil je een witte hond waarmee je ook hondenshows mag lopen, dan zul je een witte dwergkeeshond uit Amerika moeten invoeren. Alleen hondjes die uit Amerika komen zijn door de F.C.I. erkend als rashond. Alle andere dwergkeeshonden zijn niet door F.C.I. erkend. Met deze hondjes mag je daarom niet meedoen aan een hondenshow.

In Nederland zijn fokkers te vinden die claimen rasechte dwergkeeshonden te fokken. Dat is misschien ook wel zo en deze hondjes zul je ook kunnen kopen met een stamboom. Maar dit stamboom document is door de F.C.I. niet erkend. Als je een hondje bij een Nederlandse fokker koopt met een stamboom document dan kun je er wel vanuit gaan dat dit een fokker is die goed zorgt voor zijn honden.

Je hebt dan ook inzage in de erfelijke ziekten die eventueel in het geslacht voorkomen. Zo weet je zeker dat je een gezonde witte dwergkeeshond koopt. Maar je kunt er dus geen shows mee lopen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Dwergkeeshond?

Bekijk dan het Dwergkeeshond Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Dwergkeeshonden. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Dwergkeeshond wilde weten in één compleet e-book!”

Dwergkeeshond Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Dwergkeeshond kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Dwergkeeshond zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Dwergkeeshond trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Dwergkeeshond de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Dwergkeeshonden en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Dwergkeeshond Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Dwergkeeshond Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Dwergkeeshond Handboek interessant zal vinden.

Welkom Dwergkeeshond vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!