Home | Dit is belangrijk als je een volwassen Dwergkeeshond in huis hebt

Dit is belangrijk als je een volwassen Dwergkeeshond in huis hebt

⏱ Leestijd: 4 minuten

De volwassen dwergkeeshond is lief, speels, energiek, actief, intelligent en sociaal. Als je je dwergkeeshond een goede en consequente opvoeding geeft, zal je pomeriaan uitgroeien tot een gezellige en lieve gezelschapshond. Een volwassen dwergkeeshond is een kleine hond, met een groot karakter.

De hondjes zijn zelfverzekerd en zullen het niet nalaten om een grote hond uit de tent te lokken. Dit kan deze kleine hondjes ook wel eens vervelende situaties brengen. Het is daarom altijd een goed idee om uw klein hond een beetje in bescherming te nemen tegen zijn grootheidswaanzin.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Dwergkeeshond nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Dwergkeeshond!

Wanneer is je dwergkeeshond volwassen?

De dwergkeeshond is vaak uitgegroeid als ze negen of tien maanden oud zijn. Teefjes zijn volwassen als ze voor het eerst loops zijn. Dat is vaak rond de eerste verjaardag. De vacht is pas volwassen als de puppyvacht helemaal is verdwenen en is vervangen door een volwassen vacht.

Dat is vaak het geval als je hond 12 tot 15 maanden oud is. Dat is ook een goede maatstaf om te bepalen wanneer je dwergkeeshond volwassen is. De vacht kan overigens nog wel groeien tot je hond twee jaar is. Vaak wordt de leeftijd van de hond tussen één en twee jaar ook wel de puberfase genoemd.

Het formaat van een volwassen dwergkeeshond

Een volwassen dwergkeeshond is maximaal 20 centimeter hoog. Er zijn uitschieters naar boven, maar de rasstandaard bepaalt dat de dwergkeeshond officieel niet een hogere schofthoogte mag hebben dan die 20 centimeter. Kleinere honden zie je ook wel, maar kleiner dan 18 centimeter komt eigenlijk niet voor. Is je dwergkeeshond kleiner dan 18 centimeter, dan is de kans op gewrichtsproblemen ook veel groter. Er is bijna geen verschil tussen een reu en een teef.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Dwergkeeshond wordt ook uitgebreid behandeld in Dwergkeeshond Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het gewicht van een volwassen dwergkeeshond

Het gewicht van een volwassen dwergkeeshond ligt tussen de 2 en de 3,5 kilogram. Dit gewicht geldt voor reutjes en voor teefjes. Komt het gewicht van je pomeriaan boven de 3,5 kilogram, dan is het verstandig om te kijken of je iets kunt veranderen in het voedings- en bewegingspatroon van je hond.

Overgewicht komt veel voor bij de dwergkeeshond. En het is ook echt gevaarlijk voor de kleine hondjes. Hun gewrichten zijn al fragiel en door het extra gewicht dat ze moeten dragen, zullen ze nog eerder last krijgen van problemen met hun gewrichten. Een te laag gewicht is ook gevaarlijk voor je klein viervoeter. Houdt het gewicht van je volwassen dwergkeeshond goed in de gaten. Dan kun je eventuele veranderingen in zijn gewicht snel corrigeren.

Het gedrag van een volwassen dwergkeeshond

De volwassen dwergkeeshond is energiek, actief, lief, temperamentvol en vriendelijk. Als de hond goed gesocialiseerd en opgevoed is, zul je er een gezellige, lieve en trouwe vriend aan hebben. Als de opvoeding niet zo consequent is geweest, dan kan het voorkomen dat je pomeriaan ongewenst gedrag laat zien.

Wat vaak voorkomt, is dat de kleine hond overmatig blaft. De honden hebben van origine een waakinstinct. Bij een slechte socialisatie van de hond en/of een inconsequente opvoeding kan de hond overmatig blaffen.

Hij is dan te gefocust op het beschermen van zijn huis en haard en hij zal tegen alles en iedereen onophoudelijk blaffen. Erg vervelend en dit gedrag is ook lastig af te leren. Een consequente opvoeding is daarom essentieel voor het gedrag dat je hond op latere leeftijd zal laten zien.

Leer alles over jouw lieve Dwergkeeshond

Wil je álles leren over jouw Dwergkeeshond? Bekijk dan ook het Dwergkeeshond Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De verzorging van een volwassen dwergkeeshond

Als je dwergkeeshond volwassen is, heeft je hond nog steeds een goede verzorging nodig. De meeste tijd zal gaan zitten in de verzorging van zijn vacht. De pomeriaan heeft een dubbele vacht en die vacht heeft veel verzorging nodig. Minimaal twee keer per week zul je de vacht moeten kammen en borstelen.

Dit voorkomt klitten en vervilting van de vacht. Vervilting zijn dikke knopen van geweven haar dat heel dicht bij de huid zit. Deze knopen zijn moeilijk te verwijderen. Maar als ze niet verwijderd worden, dan kunnen ze in de huid van je dwergkeeshond groeien. Vervilting kan alleen verwijderd worden door een stuk uit de ondervacht te knippen. Dat is niet wenselijk, daarom is het beter om vervilting en klitten te voorkomen door je hond regelmatig en grondig te borstelen en te kammen.

Ook zal je met je dwergkeeshond naar de trimmer moeten. De trimmer weet precies hoe hij de vacht van je hond moet behandelen. Een goede trimmer zal de vacht van je hond nooit scheren. Hij weet dat dat niet goed is voor je hond en ook niet voor zijn vacht. Je kunt je hond in verschillende modellen laten knippen.

Een goede trimmer kan je hierin adviseren. Zo kun je ervoor kiezen om voor een natuurlijke look te gaan. Dan knipt de trimmer alleen de lange pieken van de vacht. Maar je kunt ook kiezen voor de teddy look. De naam zegt het al, je dwergkeeshond lijkt dan op een teddybeer. De trimmer verwijdert in dit geval een gedeelte of de gehele bovenvacht van je hond. Je hond heeft dan alleen nog de zachte ondervacht en lijkt dus op een teddybeertje.

Voldoende beweging voor je volwassen dwergkeeshond

Een dwergkeeshond heeft voldoende beweging nodig. Het zijn actieve hondjes, maar het is niet nodig om hele lange wandelingen met je pomeriaan te maken. Een aantal keren per dag een korte wandeling is voldoende voor je volwassen dwergkeeshond.

Een paar kilometer per dag wandelen zorgt ervoor dat je dwergkeeshond goed op gewicht blijft en ook dat zijn conditie op peil blijft. Naast regelmatige beweging is goede voeding ook erg belangrijk voor je volwassen dwergkeeshond. Geef je hond eiwitrijke voeding en geef hem niet te veel.

Ben je zelf erg actief en neem je je hond vaak mee als je gaat sporten? Pas dan de hoeveelheid voeding van je pomeriaan aan. Als je hond veel beweegt, dan mag je hem natuurlijk ook wat meer eten geven. Is je hond niet zo actief? Geen hem dan niet teveel eten. Overgewicht kan erg gevaarlijk zijn voor een volwassen dwergkeeshond.

Ze kunnen dan sneller problemen krijgen met hun gewrichten. Een goede en evenwichtige balans tussen bewegen en eten is erg belangrijk voor een volwassen dwergkeeshond.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Dwergkeeshond?

Bekijk dan het Dwergkeeshond Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Dwergkeeshonden. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Dwergkeeshond wilde weten in één compleet e-book!”

Dwergkeeshond Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Dwergkeeshond kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Dwergkeeshond zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Dwergkeeshond trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Dwergkeeshond de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Dwergkeeshonden en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Dwergkeeshond Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Dwergkeeshond Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Dwergkeeshond Handboek interessant zal vinden.

Welkom Dwergkeeshond vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!