Home | Heeft een Dwergkeeshond temperament? En wat kan je eraan doen?

Heeft een Dwergkeeshond temperament? En wat kan je eraan doen?

⏱ Leestijd: 4 minuten

De dwergkeeshond is een klein hondje met een groot karakter. Het zijn lieve, energieke en intelligente hondjes. De dwergkeeshond is een hondje vol temperament. Hoewel het maar een heel klein diertje is, ziet hij zichzelf zo niet. De dwergkeeshond kan daarom ook best een grote hond uitdagen.

Hij heeft een groot karakter en gedraagt zich daar ook naar. Dan kan hem best af en toe in benarde situatie brengen. Het is daarom verstandig om je keeshondje soms in bescherming te nemen tegen zichzelf.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Dwergkeeshond nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Dwergkeeshond!

De raskenmerken van de dwergkeeshond

De dwergkeeshond is een klein hondje. De schofthoogte is zowel bij reutjes als teefjes 18 tot 22 centimeter. De hond weegt tussen de 1,5 tot 3 kilogram. En de levensverwachting van de dwergkeeshond is 12 tot 15 jaar. Ze hebben een lange vacht die diverse kleuren kan voorkomen.

Kleuren die veel voorkomen zijn wolfsgrijs, zwart, wit, bruin, blauw of oranje. Maar in principe zijn andere kleuren ook mogelijk. De vacht heeft relatief veel verzorging nodig. Twee keer kammen in de week is echt noodzakelijk. De hondjes zijn energiek, maar hebben niet veel beweging nodig. Een aantal keren per dag een korte wandeling is voldoende.

Het karakter van de dwergkeeshond

De dwergkeeshond is een klein hondje met het karakter van een grote hond. De dwergkeeshond is temperamentvol. Hij is aanhankelijk, levendig, moedig en zelfverzekerd. De hondjes vallen onder de gezelschapshonden, maar ze hebben van oudsher wel een waakinstinct. Ze zullen zeker aanslaan als er iemand voor de deur staat.

Als de hondjes niet goed opgevoed zijn, kan dit waakinstinct soms leiden tot overmatig blaffen. Een goede socialisatie en een consequente opvoeding is daarom erg belangrijk bij deze temperamentvolle hondjes.

De dwergkeeshond zit vol temperament. Dat merk je ook als je met je hondje wandelt. Hij zal niet voor grote honden wijken. De dwergkeeshond staat erom bekend dat hij soms te zelfverzekerd is en zich daarom soms in de nesten kan werken. De kleine hondjes hebben er totaal geen moeite mee om grote honden uit te dagen. Omdat ze zelf zo klein, fragiel en kwetsbaar zijn, kan dat tot gevaarlijke situatie leiden. Hou je dwergkeeshondje daarom altijd in de gaten bij andere honden.

Let op: Het karakter van jouw Dwergkeeshond (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Dwergkeeshond Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De intelligentie van de dwergkeeshond

Dwergkeeshondjes staan bekend om hun intelligentie. Ze leren snel. Het is dan ook erg leuk om met je hondje op cursus te gaan. Door hun intelligentie zul je merken dat ze heel snel doorhebben wat er van hen verwacht wordt. Een puppycursus zullen ze met veel succes afleggen.

Als de dwergkeeshond iets in zijn hoofd heeft, dan is hij ook vastberaden. Niets of niemand kan hem daarvan af houden. De hondjes zijn slim en leergierig. Ze leren snel nieuwe dingen aan en ze vinden het leuk om samen met hun baasje leuke, uitdagende spelletjes te doen.

Dwergkeeshondjes zijn echte gezinshonden. Door hun lieve karakter kunnen ze eigenlijk met alle dieren overweg. Het is wel belangrijk om dit zo vroeg mogelijk te trainen. Ook spelen ze graag met de leden van het gezin. Dat heeft dit hondje ook echt nodig, want anders zal hij snel verveeld raken.

Deze intelligente hondjes moeten constant uitgedaagd worden. Door hun intelligentie voelen ze ook goed de emotionele toestand van hun baas aan. Zit je zelf niet lekker in je vel, dan voelt je dwergkeeshondje dat heel goed aan. Ze komen dan bij je om je troost te bieden. Ben je juist erg vrolijk, dan zal dit ook zijn uitwerking hebben op de dwergkeeshond. Hij zal dan ook vrolijk, blij en energiek zijn.

De dwergkeeshond: een hondje met temperament

Deze kleine hondjes hebben zeker een groot temperament. De dwergkeeshond is een slimme hond. Deze intelligentie zie je ook terug in het temperament van dit hondje. Ze zijn slechts 20 cm hoog, maar dat weerhoudt ze er niet van om flink te blaffen als er iemand bij de deur staat.

Ook houden ze niet zo van vreemden. Dan komt het temperament van deze kleine viervoeter ook naar voren. Door zijn waakinstinct zal hij zijn huis en haard beschermen.

Het temperament van de dwergkeeshond zie je ook terug als hij tekeer gaat tegen een veel grotere hond. De dwergkeeshond heeft een groot karakter en dat laat hij ook zien. Hij is niet bang, maar juist erg zelfverzekerd. Hij zal ook niet voor een grotere hond terugdeinzen.

Nee, de kleine dwergkeeshond zal de grote hond eerder uitdagen dan dat hij hem uit de weg gaat. Dat kan de kleine hond nogal eens in de problemen brengen. Kijk daarom altijd goed uit als je met je dwergkeeshond gaat wandelen. Jij moet hem in bescherming nemen tegen de grotere honden.

Leer alles over het karakter van jouw Dwergkeeshond

Wil je alles weten over het karakter van jouw Dwergkeeshond? Bekijk dan ook het Dwergkeeshond Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De opvoeding van de dwergkeeshond

Een goede socialisatie van de dwergkeeshond is erg belangrijk. De eerste socialisatiefase kun je vaak als baas niet beïnvloeden. De hond is dan nog vaak bij zijn moeder in het nest. Wel is dit een hele belangrijk fase. Als hier dingen mis gaan, dan kan de hond daar voor de rest van zijn leven problemen mee hebben.

Op de tweede socialisatiefase heb je wel invloed. Die begint vaak als je pup 8 tot 10 weken oud is. Ook deze fase is erg belangrijk voor je hond. Tijdens deze fase is het verstandig om veel met je pup te ondernemen en hem aan veel verschillende situaties te laten wennen. Al die ervaringen die de dwergkeeshond opdoet in de eerste en tweede socialisatiefase zijn belangrijk voor zijn ontwikkeling en de loop van de rest van zijn leven.

De opvoeding van een dwergkeeshond is simpel. Het is een intelligente hond. Dit ras leert snel en zal daarom ook bij een consequente opvoeding en een goede socialisatie opgroeien tot een lieve, energieke hond. Een hond met temperament, dat wel.

Want de dwergkeeshond kan zeker goed voor zichzelf opkomen. Ook zal hij opkomen voor zijn baas en zijn gezin. Dat zit nu eenmaal in de beschermende aard van het beestje. Het is verstandig om met je dwergkeeshond op puppycursus te gaan. Ook kun je daarna het beste nog een aantal vervolgcursussen doen met je hond. Zo leert je hond alle commando’s, kan hij zijn energie kwijt en leert hij omgaan met andere honden.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Dwergkeeshond?

Bekijk dan het Dwergkeeshond Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Dwergkeeshonden. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Dwergkeeshond wilde weten in één compleet e-book!”

Dwergkeeshond Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Dwergkeeshond kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Dwergkeeshond zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Dwergkeeshond trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Dwergkeeshond de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Dwergkeeshonden en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Dwergkeeshond Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Dwergkeeshond Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Dwergkeeshond Handboek interessant zal vinden.

Welkom Dwergkeeshond vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!