Home | Een Dwergkeeshond puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Dwergkeeshond puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je eenmaal besloten hebt om een puppy te kopen, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk een pup in huis halen. Toch is het verstandiger om eerst een goede voorbereiding te treffen. Dat betekent dat je je eerst verdiept in het ras en ook in wat je puppy allemaal nodig heeft.

Ook moet je er bij stilstaan dat je puppy de eerste weken tot maanden niet tot nauwelijks alleen thuis kan zijn. Werk je buitenshuis, dan zul je dus tijdelijk iets moeten regelen met je werk. Na een goede voorbereiding kun je een dwergkeeshond puppy kopen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Dwergkeeshond nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Dwergkeeshond!

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding voor als je een dwergkees puppy in huis haalt, is meer dan je verdiepen in het ras. Je zult ook wat spullen moeten aanschaffen voor je hondje. Je hebt een bench, of een hondenmand nodig en uiteraard een kussen waar je hond op kan slapen. Ook moet je een halsband of een tuigje kopen. En natuurlijk een riem.

Vergeet ook niet iets te kopen om je puppy veilig in te kunnen vervoeren. Los in de auto is niet verstandig. Je kunt het beste een bench voor in de auto kopen. Dan weet je zeker dat je je hondje veilig kan vervoeren naar huis.

Je pup heeft ook een voeder- en een drinkbak nodig en uiteraard goede voeding. Vaak krijg je van de fokker voer mee die je hem de eerste week of de eerste paar weken kunt geven. Je kunt hetzelfde voer kopen voor je pup. Wil je van merk wisselen, dan moet je je pup hier langzaam aan laten wennen, zodat zijn maag niet van slag raakt.

Dus steeds een beetje meer voer van het nieuwe merk mengen met het voer van de fokker. Ook is het verstandig om een bot voor je puppy te kopen. Dan heeft hij iets om op te knagen en is de kans kleiner dat je pup aan de meubels gaat kauwen.

Een goede fokker zoeken

Je wilt je puppy natuurlijk het liefste bij een goede en erkende fokker kopen. Vraag daarom bijvoorbeeld een dierenarts in de buurt om advies. Zij weten vaak waar de goede fokkers zitten. Ook kun je vragen bij het plaatselijke asiel of zij een erkende fokker weten. Koop nooit een pup bij een broodfokker. Deze hondjes zijn vaak ziek en zwak.

Qua prijs is het natuurlijk aanlokkelijk om een pup van een broodfokker te kopen, maar houdt er rekening mee dat je met zo’n pup veel meer kosten kwijt bent voor de dierenarts.

Een goede fokker kan je veel vertellen over het ras en ook over de karaktereigenschappen van de pup zelf. De moederhond is altijd aanwezig in het nest. Is dat niet het geval, dan heb je waarschijnlijk niet met een goede fokker te maken. De pups, maar ook de moeder ziet er gezond en blij uit. De ogen zijn helder en de vacht glanst.

Ook heeft een erkende fokker niet continu een nest. De meeste honden werpen maximaal één keer per jaar. Dus je zult vaak moeten wachten op een dwergkees pup van een erkende fokker.

Let op: Het kopen of adopteren van een Dwergkeeshond (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Dwergkeeshond Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De eerste dag en nacht van je puppy

Als je je puppy ophaalt van de fokker is het verstandig om niet direct allerlei mensen uit te nodigen. Laat je dwergkeeshond eerst rustig wennen aan zijn nieuwe huis en ook aan jou. Forceer niets, laat je pup rustig snuffelen en je huis verkennen.

Nodig pas visite uit als je het idee hebt dat je dwergkeeshond helemaal aan zijn nieuwe huis en aan zijn nieuwe huisgenoten gewend is. Zo weet hij dat hij bij jou en bij jouw gezin hoort. Is je hondje helemaal gewend? Dan is een goede socialiseren met mensen, honden en situaties een goed idee.

De eerste nacht of de eerste nachten van je puppy in zijn nieuwe huis, kan je pup zich eenzaam voelen. Hij heeft natuurlijk altijd met zijn broertjes en zusjes samen geslapen en nu ligt hij alleen. Het is daarom aan te raden om de eerste tijd je hondje bij je op de slaapkamer te zetten.

Zet de bench vlak naast je bed. Als je pup dan begint te janken, kun je hem troosten. Hij zal het fijn vinden dat hij je aanwezigheid kan voelen en ruiken. Natuurlijk wil je niet dat je hond voor altijd bij je op de slaapkamer slaapt. Zet daarom de bench iedere nacht iets verder van je bed.

Totdat de bench uiteindelijk aan de andere kant van je slaapkamerdeur staat. Begint je hond te piepen, dan kun je hem troosten met je stem. Uiteindelijk kun je de bench naar beneden verhuizen. Dit laten wennen heeft wel tijd nodig, dus forceer niets.

Een goede socialisatie van je puppy

De eerste socialisatiefase van je pup gebeurt als hij nog bij zijn moeder in het nest zit. Daar heb jij als nieuwe eigenaar weinig invloed op. Maar daarna begint de tweede socialisatiefase en op die fase kun jij wel heel veel invloed uitoefenen.

Neem je hond zoveel mogelijk met je mee en zorg voor positieve ervaringen. Laat je hond kennismaken met andere honden, neem hem mee in de auto, wandel met hem in het drukke verkeer. Laat je hond kennismaken met zoveel mogelijk verschillende situaties. Al deze positieve ervaringen zal de hond meenemen in zijn verdere leven.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Dwergkeeshond

Overweeg je een Dwergkeeshond te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Dwergkeeshond Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Op cursus met je puppy

Het is verstandig om met je dwergkeeshond op puppycursus te gaan. Niet alleen leert je hond dan de basiscommando’s, maar je pup leert ook om te gaan met andere honden. Een puppycursus is erg goed voor de socialisatie van je dwergkeeshond. Na de puppycursus kun je vaak nog vervolgcursussen doen. Dat is ook erg verstandig om te doen met de dwergkeeshond. De honden hebben een waakinstinct en als je ze dat niet goed afleert, kunnen ze overmatig blaffen. Een goede cursus kan helpen om dit gedrag af te leren.

Omdat je dwergkeeshond zo’n klein hondje is, is het verstandig om een puppycursus te doen voor kleine hondjes. Het risico dat een pup van een groot ras jouw kleine dwergkeeshond per ongeluk iets aandoet, is namelijk aanzienlijk groot.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Dwergkeeshond?

Bekijk dan het Dwergkeeshond Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Dwergkeeshonden. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Dwergkeeshond wilde weten in één compleet e-book!”

Dwergkeeshond Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Dwergkeeshond kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Dwergkeeshond zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Dwergkeeshond trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Dwergkeeshond de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Dwergkeeshonden en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Dwergkeeshond Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Dwergkeeshond Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Dwergkeeshond Handboek interessant zal vinden.

Welkom Dwergkeeshond vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!