Home | Prijs Dwergkeeshond: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

Prijs Dwergkeeshond: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een dwergkeeshond is een ontzettende lieve, gezellige en aanhankelijke hond. Het is een gezelschapshond en dit ras is dan ook erg geschikt voor gezinnen. De kleine hondjes zijn actief en alert, maar je hoeft niet hele lange wandelingen met ze te maken. Een paar keer per dag een korte wandeling is voldoende.

Ondanks dat het kleine hondjes zijn, is de aanschafprijs van een dwergkeeshond niet laag. Ook moet je rekening houden met een aantal maandelijkse en jaarlijkse terugkerende kosten.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Dwergkeeshond nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Dwergkeeshond!

Wat kost een dwergkeeshond?

Een dwergkeeshond die je koopt bij een erkende fokker kost al snel tussen de 1500 en 3000 euro. Een behoorlijk bedrag voor een klein hondje. Een reutje is vaak goedkoper dan een teefje. Dat komt waarschijnlijk doordat je met een teefje kunt fokken. De kleur van de dwergkeeshond is van invloed op de prijs.

Een dwergkeeshond met een stamboom dat door F.C.I. is erkend kun je alleen kopen in Amerika. Als je hondenshows wilt lopen met je hondje, dan heb je een erkend stamboomdocument nodig. Je zult dan dus een hondje moeten importeren vanuit Amerika. Die kosten komen dan nog bovenop de kosten van aanschaf.

Naast de kosten voor de aanschaf van je hondje, moet je ook rekening houden met een aantal eenmalige kosten. Denk hierbij aan de aanschaf van de volgende spullen die je echt nodig hebt voor je dwergkeeshondje: een bench of een hondenmand, een kussen waar hij op kan slapen, een halsband of een tuigje, een riem en natuurlijk een voeder- en drinkbak. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog kosten die maandelijks, of jaarlijks terug komen.

Maandelijkse kosten van een dwergkeeshond?

Je dwergkeeshondje moet natuurlijk eten hebben. Het is belangrijk om je hond eiwitrijke voeding te geven en ook voeding die goed is voor zijn gebit. Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor de trimmer. Je hond verhaart één keer per jaar, maar vooral het haar rond zijn poten zul je af en toe moeten laten trimmen.

Dit kun je zelf doen, maar als je dat niet kunt, dan moet je hier een professionele trimmer voor inschakelen. Andere kosten waar je rekening mee moet houden zijn de kosten van een hondenhotel als je zelf op vakantie gaat. Je kunt je hondje waarschijnlijk niet altijd met je meenemen op vakantie.

Daarnaast heb je nog de kosten voor de dierenarts. Je hond zal twee keer per jaar ingeënt moeten worden. Maar dwergkeeshonden hebben vaker de hulp van een dierenarts nodig. Ze zijn erg gevoelig voor tandsteen, dus dit zal door de dierenarts weggehaald moeten worden.

Houdt er rekening mee dat dit minimaal twee keer per jaar moet gebeuren. En deze hondjes kunnen last krijgen van hun gewrichten door hun dwerggroei. Je zult dan ook rekening moeten houden met eventuele operaties of pijnstilling.

Let op: Het kopen of adopteren van een Dwergkeeshond (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Dwergkeeshond Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Kosten van de verzorging van je dwergkeeshond

Naast de kosten voor goede voeding, moet je rekening met houden met een aantal andere terugkerende kosten voor de verzorging van je dwergkeeshond. Hieronder vallen de kosten voor de trimmer, maar ook bijvoorbeeld de kosten voor het aanschaffen van een goede kam. Je hond heeft lange haren en deze zul je minimaal twee keer per week moeten kammen. Een goede kam is hierbij erg belangrijk. Ook zul je je hondje af en toe in bad moeten doen. Hiervoor heb je speciale hondenshampoo nodig.

En het is belangrijk om je hond regelmatig te behandelen voor teken en vlooien. Tot slot hebben dwergkeeshonden snel last van tandsteen. Naast het verwijderen van tandsteen door de dierenarts is het verstandig om zelf ook de tanden van je hond te poetsen. Hiervoor kun je een speciale tandenborstel voor honden kopen en tandpasta.

Naast de uiterlijke verzorging van je hond, moet je ook rekening houden met kosten van hondentrainingen die je met je hond gaat doen. Een puppytraining is erg goed voor de socialisatie van je dwergkeeshond. Ook leert je hondje hier de basiscommando’s. Wil je een hond die goed luistert, dan is het verstandig om ook nog een aantal vervolgtrainingen met je dwergkeeshond te gaan volgen.

Dierenartskosten van je dwergkeeshond

Een dwergkeeshond is door zijn dwerggroei erg gevoelig voor gewrichtsproblemen. Ze hebben vaak last van loszittende knieschijven. De enige oplossing is dan een dure operatie. Omdat dit een probleem is dat vaak voorkomt bij dwerghonden, kun je je hiervoor niet verzekeren.

Dit zijn dan kosten die buiten je dierenverzekering vallen en die je zelf zult moeten betalen. Deze extra dierenartskosten zijn een kostenpost waar je rekening mee moet houden als je een dwergkeeshond aanschaft.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Dwergkeeshond

Overweeg je een Dwergkeeshond te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Dwergkeeshond Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Op vakantie zonder je dwergkeeshond

Je zult je dwergkeeshond niet altijd mee kunnen nemen op vakantie. Soms is het voor de hond niet verstandig en soms is het ook niet leuk voor jezelf. Houd je bijvoorbeeld van wintersport, dan is dat een moment dat je je dwergkeeshond niet mee kunt nemen op vakantie. Je zult een hondenhotel moeten regelen voor je hond.

Gemiddeld kost dat voor een kleine hond tussen de 8 tot 15 euro per nacht. Een flinke kostenpost waar je rekening mee moet houden als je een dwergkeeshond aanschaft.

Kosten als je een dwergkeeshond uit het asiel haalt

Je kunt natuurlijk ook een dwergkeeshond uit het asiel halen. Bij een fokker betaal je snel tussen de 1500 en 3000 euro voor een pup. Bij het asiel ligt dit bedrag tussen de 90 en 250 euro. Een pup is vaak iets duurder, koop je een iets oudere hond bij het asiel, dan kun je rekening houden met een bedrag rond de 90 euro.

Toch is het verstandig om je niet blind te staren op het verschil in aanschafkosten. Een hond uit het asiel heeft vaak meer tijd, aandacht en training nodig dan een pup. Deze honden zijn vaak niet goed gesocialiseerd en het is dan vaak nodig om allerlei trainingen te volgen met je hond.

Een hond uit het asiel heeft natuurlijk wel als grote voordeel dat hij vaak al zindelijk is en de basiscommando’s kent. Verdiep je altijd goed in de kenmerken en eigenschappen van het ras, voordat je een hond bij een fokker of het asiel koopt.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Dwergkeeshond?

Bekijk dan het Dwergkeeshond Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Dwergkeeshonden. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Dwergkeeshond wilde weten in één compleet e-book!”

Dwergkeeshond Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Dwergkeeshond kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Dwergkeeshond zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Dwergkeeshond trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Dwergkeeshond de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Dwergkeeshonden en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Dwergkeeshond Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Dwergkeeshond Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Dwergkeeshond Handboek interessant zal vinden.

Welkom Dwergkeeshond vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!