Home | Alles over de mogelijke kleuren van een Dwergkeeshond

Alles over de mogelijke kleuren van een Dwergkeeshond

⏱ Leestijd: 4 minuten

De dwergkeeshond komt in heel veel verschillende kleuren voor. Er zijn een aantal vachtkleuren die behoren tot de standaardkleuren van de dwergkeeshond. Maar tegenwoordig zijn ook heel veel andere kleuren toegestaan. Je ziet eigenlijk geen verschil in karaktereigenschappen tussen honden met een andere vachtkleur.

Ook de verzorging van de vacht van de dwergkeeshond is voor alle kleuren hetzelfde. Het is vaak puur een kwestie van smaak voor welke kleur dwergkeeshond je zelf gaat.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Dwergkeeshond nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Dwergkeeshond!

De officiële kleuren van de dwergkeeshond

De dwergkeeshond heeft eigenlijk vijf officiële, of beter gezegd, veel voorkomende kleuren. Dat is zwart, bruin, wit, oranje en wolfsgrijs. Al deze kleuren zijn erkende kleuren voor de dwergkeeshond. De vacht hoort wel altijd effen van kleur te zijn.

Er mogen geen vlekken in de vacht van de hond voorkomen. Ook is het officieel niet toegestaan dat er een aftekening in een andere kleur of andere kleurtint te zien is. Dwergkeeshondjes zijn effen van kleur.

De zwarte dwergkeeshond

De zwarte dwergkeeshond is een bijzonder beestje. Niet alleen zijn vacht is zwart, maar ook de huid van de hond hoort zwart te zijn. Er mogen bij deze kleur ook geen andere kleuren op de huid of in de vacht te zien zijn. En het is ook niet toegestaan dat er een aftekening in een andere tint of kleur te zien is.

De zwarte dwergkeeshond is dus echt helemaal zwart. De huid, de ondervacht en de bovenvacht zijn effen zwart.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Dwergkeeshond wordt ook uitgebreid behandeld in Dwergkeeshond Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De bruine, witte en oranje dwergkeeshond

De bruine keeshond moet gelijkmatig, effen donkerbruin zijn. Bij de witte keeshond moet het haar zuiver wit zijn. Vaak is het haar bij de oren wat gelig. Dat is officieel niet toegestaan. De vacht moet zuiver wit zijn en er mag geen zweem van geel zijn. De oranjekleurige dwergkeeshond moet ook gelijkmatig eenkleurig zijn.

De hond mag niet te licht, maar ook niet te donker zijn. De honden mogen geen vlekken hebben. Ze moeten een vacht hebben die overal dezelfde kleur is. Minimale kleurnuances zijn toegestaan bij de bruine en oranje vachtkleur.

De wolfsgrijze dwergkeeshond

De vacht van de dwergkeeshond hoort effen te zijn. Alleen de vacht met een wolfsgrijze kleur wijkt hiervan af. Bij deze honden is de vacht zilvergrijs met zwarte haarpunten. Ook zijn de snuit en de oren donkerder gekleurd. Bij deze hond zie je ook een duidelijke tekening rond de ogen.

Dit is een fijne zwarte lijn die loopt van de buitenste oogpunt naar de aanhechting van het oor. Dit wordt ook wel ‘de bril’ genoemd. De kraag en de beharing op de schouders is bij de dwergkeeshond met een wolfsgrijze vacht lichter gekleurd. De voor- en achterbenen zijn zilvergrijs, zonder zwarte aftekeningen. De punt van de staart is zwart en de onderkant van de staart en de broekbeharing is zilvergrijs.

Overige vachtkleuren van de dwergkeeshond

Naast de vier hoofdkleuren van de dwergkeeshond zie je ook vaak blauwe, oranje of anderskleurige vachten bij deze honden. Ook hier is de vacht wel vaak effen van kleur. Bij de andere varianten van de keeshond zijn niet alle kleuren toegestaan. Zo mag de grote keeshond alleen een bruine, grijze, witte en zwarte vacht hebben.

Bij de kleine en middenslag keeshonden zijn alle kleuren in principe toegestaan, net zoals bij de dwergkeeshond. Ook zie je allerlei kleurschakeringen zoals crème, crème-sable, oranje-sable, black-and-tan en bont of gevlekt. Bij de gevlekte of de bonte honden moet de grondkleur wel wit zijn. De vlekken moeten daarbij ook over het gehele lichaam verdeeld zijn.

Leer alles over jouw lieve Dwergkeeshond

Wil je álles leren over jouw Dwergkeeshond? Bekijk dan ook het Dwergkeeshond Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De beharing van de dwergkeeshond

Dwergkeeshonden hebben een dubbele vacht. Dat betekent dat ze dekhaar hebben en onderwol. Het dekhaar bestaat uit lang, recht, afstaand haar. En de onderwol is kort, dik en wattenachtig. De kop, oren, voorkant van voor- en achterpoten zijn kort en dicht behaard. De rest van het lichaam is lang en rijk behaard.

De beharing van de dwergkeeshond is nooit golvend, gekruld of ruig. Ook is er geen scheiding op de rug. De volle kraag bedekt de hals en schouders van de dwergkeeshond. Ook de staart van deze hond is rijk behaard. De staart is gemiddeld van lengte en krult naar boven en naar voren over de rug. Soms hebben de honden een dubbele krul aan het eind van hun staart.

De vachtverzorging van de dwergkeeshond

De vacht van de dwergkeeshond moet goed verzorgd worden. Omdat de haren van de dwergkeeshond lang zijn, is minimaal twee keer kammen in de week aan te raden. Vooral de haren bij de poten kunnen lang worden en gaan klitten als ze niet vaak genoeg gekamd worden.

De dwergkeeshonden verharen één keer per jaar. Daarom is het vaak nodig dat de honden ook één of twee keer per jaar naar de hondenkapper gaan. Hij kan de haren bij vooral de poten trimmen. Dit voorkomt klitten en irritaties.

Dwergkeeshonden kun je ook in bad doen. Doe dit niet te vaak, want dat kan een nadelig effect hebben op de vacht van de hond. Was de vacht altijd met een speciale shampoo voor honden. Gebruik geen andere shampoo, want de aanwezige parfums in de shampoo kunnen schadelijk zijn voor zijn vacht.

Beperk het in bad doen en wassen van je hond tot maximaal twee keer per jaar. Je kunt je hond ook bij de trimmer in bad doen. Dan weet je zeker dat de juiste producten gebruikt worden voor het wassen van de vacht van je hond.

Om de vacht van je hond mooi, gezond en glanzend te houden is het belangrijk dat je je hond niet te vaak in bad doet. Ook is te vaak kammen niet goed voor je hond. Houd het bij twee tot drie keer per week. Als je dagelijks je hond kamt, dan kan de vacht daar op reageren. Een reactie kan zijn dat je hond ineens veel meer verhaard.

Zie je dat de vacht van je hond dof is? Dan kan dat een teken zijn dat de voeding van je hond niet goed is. Geef je hond altijd eiwitrijk voedsel. Dan zul je zien dat ook de doffe vacht van je hondje weer zal gaan glanzen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Dwergkeeshond?

Bekijk dan het Dwergkeeshond Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Dwergkeeshonden. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Dwergkeeshond wilde weten in één compleet e-book!”

Dwergkeeshond Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Dwergkeeshond kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Dwergkeeshond zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Dwergkeeshond trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Dwergkeeshond de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Dwergkeeshonden en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Dwergkeeshond Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Dwergkeeshond Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Dwergkeeshond Handboek interessant zal vinden.

Welkom Dwergkeeshond vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!